Voordelen

De grote voordelen van onze hooinetten

Natuurlijk eetpatroon

In de vrije natuur neemt een paard de hele dag kleine hoeveelheden voedsel op. De fijne mazen van de netten zorgen ervoor dat dit natuurlijke eetpatroon wordt nagebootst. Doordat je paard er langer over doet om het hooi op te eten zal het zich minder snel vervelen.

Natuurlijke houding

De hooinetten kunnen laag worden opgehangen waardoor je paard vanuit zijn natuurlijke lage hoofdhouding kan eten.

Stofvrije voeding

Bij het vullen van de hooinetten, maar ook tijdens het uittrekken door het paard valt veel stof uit het hooi waardoor je paard hier geen last van heeft.

Kudde vriendelijk

Omdat aan de grotere hooinetten meerdere paarden tegelijk kunnen eten, zijn ze zeer geschikt om in kuddes te gebruiken.

Overal inzetbaar

De hooinetten zijn overal gemakkelijk te bevestigen en dus ook gemakkelijk te verplaatsen. Zo voorkom je modderige eetplaatsen in je weiland.

Gebruiksvriendelijk & snel

De hooinetten kunnen snel gevuld worden door het speciale openhoud-systeem Zo vul je hooinet XXL bijvoorbeeld in enkele seconden moeiteloos met ongeveer 30 kg hooi.

KOSTENBESPAREND

Dagelijks zul je ongeveer 30% hooi besparen ten opzichte van voeren op de grond, omdat geen hooi meer wegwaait of door urine of poep vervuild wordt. Hooi dat bij gebruik van onze netten op de grond valt, wordt meestal meteen opgegeten.

Veilig & verantwoord

De mazen zijn 6 of 4,5 centimeter wijd en gemaakt van ronde draden. Dit voorkomt dat een paard er met zijn hoeven in blijft hangen. De netten zijn ook getest voor Shetlanders en ezels. Het gebruik bij paarden met hoefijzers is voor eigen risico.

Sterk & betrouwbaar

Tot slot: onze netten hebben een extreem lange levensduur dankzij de unieke vlechtwijze en het gebruikte materiaal: 5 mm PPM. Daardoor zijn de draden scheurvast en gaan de mazen ook bij intensief gebruik niet kapot.

Bekijk het ruime assortiment of laat je hooinet op maat maken. Je bestelling wordt snel geleverd in binnen- en buitenland!

Bekijk het ruime assortiment, stel je eigen hooinet samen en bestel direct online! Nu ook snelle levering in binnen en buitenland!