Voordelen

De grote voordelen van onze hooinetten

Natuurlijk eetpatroon

In de vrije natuur neemt een paard de hele dag kleine hoeveelheden voedsel op. De fijne mazen van de netten zorgen ervoor dat dit natuurlijke eetpatroon wordt nagebootst. Doordat je paard er langer over doet om het hooi op te eten zal het zich minder snel vervelen. Daarnaast ondersteunt het een gezonde spijsvertering en verkleint het de kans op maagzweren.

Natuurlijke houding

De hooinetten kunnen laag worden opgehangen waardoor je paard vanuit zijn natuurlijke lage hoofdhouding kan eten. Een enkel net hoog ophangen bevordert afwisselend spiergebruik bij je paard.

Stofvrije voeding

Bij het vullen van de hooinetten, maar ook tijdens het eten door het paard valt veel stof uit het hooi waardoor je paard hier minder last van heeft. Als je het net af en toe wast, helpt dit goed bij paarden met luchtwegproblemen.

Kudde vriendelijk

Omdat aan de grotere hooinetten meerdere paarden tegelijk kunnen eten, zijn ze zeer geschikt om in kuddes te gebruiken.

Overal inzetbaar

De hooinetten zijn overal gemakkelijk te bevestigen en dus ook gemakkelijk te verplaatsen. Zo voorkom je modderige eetplaatsen in je weiland. Als je meerdere netten ophangt, stimuleer je beweging. Dit kan ook al in de stal.

Gebruiksvriendelijk & snel

De hooinetten kunnen snel gevuld worden door het speciale openhoud-systeem Zo vul je hooinet XXL bijvoorbeeld in enkele seconden moeiteloos met ongeveer 30 kg hooi.

KOSTENBESPAREND

Dagelijks zul je ongeveer 30% hooi besparen ten opzichte van voeren op de grond, omdat geen hooi meer wegwaait of door urine of poep vervuild wordt. Hooi dat bij gebruik van onze netten op de grond valt, wordt meestal meteen opgegeten.

Veilig & verantwoord

De mazen zijn 6 of 4,5 centimeter wijd en gemaakt van geweven ronde zachte draden. Dit voorkomt beschadiging van de tanden van je paard, in tegenstelling tot geknoopte netten of ijzeren slowfeeders.

Sterk & betrouwbaar

Tot slot: onze netten hebben een extreem lange levensduur dankzij de unieke vlechtwijze en het gebruikte materiaal: 5 mm PPM. Daardoor zijn de draden scheurvast en gaan de mazen ook bij intensief gebruik lang mee.

Bekijk het ruime assortiment of laat je hooinet op maat maken. Je bestelling wordt snel geleverd in binnen- en buitenland!

Bekijk het ruime assortiment of stel je eigen hooinet samen. Kom je er niet uit, dan denk ik graag met je mee. Stuur gerust een berichtje via de website of een pb via onze social media kanalen.