Veel gestelde vragen

Hier vind je de antwoorden op de meest veelgestelde vragen.

Staat jouw antwoord er niet tussen? Aarzel dan niet en neem contact met ons op.

Wat zijn de voordelen van een hooinet van horsesoutdoor.nl ten opzichte van de ‘normale’ hooinetten?

Ten eerste is de kwaliteit vele malen hoger. Het materiaal van de draden is sterker en kan daardoor niet scheuren.
Daarnaast zijn de mazen kleiner, dit verlengt de etensduur en vergroot de veiligheid.
De hooinetten zijn in verschillende groottes te krijgen waardoor ze ideaal zijn voor in kuddes.
Bovendien maakt hooinet.nl gebruik van zijn slimme openhoud- en sluitsysteem waardoor het vullen een fluitje van een cent is.

Zijn de hooinetten geschikt voor alle paarden?

Het materiaal, de vorm van de draad en de grootte van de mazen zijn zodanig gekozen dat de kans dat paarden er met hun hoeven in blijven hangen, zeer klein is. De hooinetten zijn in de eerste plaats ontworpen voor paarden die zo natuurlijk mogelijk gehouden worden, dus ook zonder hoefijzers. Ze zijn met succes getest voor vele soorten paarden, ook voor Shetlanders en ezels. Paarden blijven echter onberekenbaar, waardoor de verantwoordelijkheid voor het gebruik van de hooinetten bij de verzorger ligt. Een veilige manier van ophanging en regelmatige controle is daarom zeer belangrijk.

Wat zijn de voordelen van de hooinetten van hooinet .nl ten opzichte van hooiruiven?

De prijs is veel lager dan die van een hooiruif. Daarnaast zijn onze hooinetten gemakkelijk te verplaatsen zodat geen modderige eetplaatsen ontstaan. Bovendien mogen ze overal opgehangen worden, in tegenstelling tot (overdekte) hooiruiven die zeker in beschermde buitengebieden vaak verboden zijn.

Welke maaswijdte heb ik nodig?

We hebben twee maaswijdtes: 4,5 cm en 6 cm. De maaswijdte 6 cm is onze standaard maat. Het hooi wordt bij deze maat op een zodanige snelheid gegeten die wij ideaal vinden. De maaswijdte 4,5 is ontwikkeld na opmerkingen van klanten. Deze maat is voornamelijk bedoeld voor pony’s schapen en geiten. Maar het kan ook een oplossing zijn voor gulzige paarden. Kunt u niet kiezen tussen de maaswijdtes, kijk dan eens naar ons Two-in-one net.

Hoeveel paarden kunnen uit één net eten?

Hoe veel paarden uit één net kunnen eten is afhankelijk van de rangorde in de kudde en de hoeveelheid hooi die u uw paarden wilt voeren. Bestaat er een sterke rangorde dan is het verstandig om twee eetplaatsen te creeren zodat de onderdanige paarden ook kunnen eten.