Emile Beulen – Schinveld

Emile Beulen – Schinveld

Mijn paarden staan dag en nacht, zomer en winter buiten. Ze kunnen altijd beschutting zoeken in een open stal, maar dat doen ze alleen bij extreem slecht weer en op hete zomerdagen als ze te veel last hebben van insecten. Bijvoeren met hooi gebeurt ook buiten.

Voorheen voerden we enkele keren per dag in kleine hoeveelheden om het natuurlijke voedingspatroon van de dieren zo goed mogelijk te benaderen. Dat kostte ons heel wat tijd omdat we de paarden niet aan huis hebben. Wij strooiden het hooi gewoon op de grond. Onze weilanden grenzen aan een open landbouwgebied waarover vaak een straffe wind staat, met als gevolg dat een flink deel van het hooit wegwaait. Het ophangen van een hooinet leek ons de oplossing.

We kochten twee netten van gangbare kwaliteit, maar die waren al na enkele weken kapot. Toen we door een paardenvriend geattendeerd werden op de bijzonderde kwaliteit van de netten van Hooinet.nl hebben we er meteen twee besteld.

Ze hangen nu al een half jaar en ze zijn nog als nieuw. Ondanks de zware stormen van de afgelopen maanden is geen sprietje hooi meer weggewaaid. Bovendien sparen we een hoop tijd omdat we veel minder vaak hoeven te voeren terwijl onze paarden toch hun natuurlijke eetpatroon kunnen volgen.

Emile Beulen – Schinveld