CanKnot leadropes en Mecates

Mecates Leadropes handgemaakt

CanKnot leadropes en Mecates

Er komt een te gekke samenwerking aan met Mandy Jam van The Red Pony Horsemanship. Zij maakt onder de naam CanKnot handgemaakte mecates en leadropes en ze zijn zo mooi!

Omdat ze handgemaakt zijn, is de oplage klein en erg speciaal. We verwachten de eerste exemplaren begin december online te zetten.

Mecate betekent “touw” in het Spaans. Sinds de komst van de Spanjaarden in het oude Amerika worden mecates gebruikt in wat nu de Californische stijl van horsemanship genoemd wordt. Mandy leerde het ambacht van het vlechten van haar horsemanship mentor in Colorado, Mindy Bower.

Mecates zijn niet alleen praktisch als je aan natural horsemanship doet, maar voor iedereen die graag buitenrijdt; mecates zijn namelijk teugels en leadrope in-een. Even afstappen en een hek opendoen, je paard over een greppel leiden, of even tussendoor grondwerk doen wordt zo ineens een stuk gemakkelijker, en leuker. Mandy gebruikt ze in haar dagelijks werk met paarden.

De mecates zijn gemaakt van hoogwaardige kwaliteit parachutecord en met 8 koorden, hebben een verfijnde “feel”, en zijn bovendien weerproof. Ze zijn tevens gemakkelijk te wassen.

In de webshop zie je welke kleurencombinaties er aan komen. Wil je er alvast een reserveren of meer informatie? Dat kan! Stuur dan een mailtje naar info@horsesoutdoor.nl of een berichtje via onze facebookpagina of Instagram.